Vuokatti Hiihto Special hiihdettiin onnistuneesti 12 eri maassa

(24.3.2021)

Vuokatti Hiihto -massahiihtotapahtuma korvattiin tänä vuonna koronarajoitusten vuoksi Vuokatti Hiihto Special -etähiihtotapahtumalla lauantaina 20.3. Tapahtumaan osallistui lähes 200 hiihtäjää 12 eri maassa: Suomessa, Saksassa, Unkarissa, Ranskassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Venäjällä, Italiassa, Irlannissa, Latviassa ja Sveitsissä.

Tapahtumatunnelmaa luotiin suorilla verkkolähetyksillä, kun Youtuben kautta jokainen osallistuja pystyi seuraamaan tapahtuma-aamuna etkoja, ja iltapäivällä hiihdon jälkeen jatkoja. Aamun verkkolähetyksessä virittäydyttiin tunnelmaan muun muassa päivän kelikatsauksen, viimehetken voiteluvinkkien ja virallisen lähtölaukauksen myötä.

Iltapäivällä studiossa nähtiin mielenkiintoisia vieraita, kun haastateltavaksi saapuivat mm. yhdistetyn hiihtäjä Arttu Mäkiaho, maastohiihtäjä Eevi-Inkeri Tossavainen sekä Vuokatissa päivän aina hiihtäneet Olli Ohtonen ja Mikko Alakärppä. Lisäksi linjoilla vieraili etäyhteyksien kautta mediapersoona Mikko ”Peltsi” Peltola, joka hiihti tapahtumapäivänä Helsingin Paloheinässä 100 kilometriä aikaan 7.50.

Lisäksi iltapäivän lähetyksessä analysoitiin osallistujien tuloksia, jotka jokainen pystyi syöttämään viralliseen tulospalveluun omatoimisesti, ja kaikkien osallistujien kesken arvottiin tuotepalkintoja. Lähetys huipentui, kun tapahtuman tuotoista lahjoitettiin 1000 euroa nuorten mielenterveystyöhön Kainuun mielenterveys ry:n Nuori mieli -toiminnan kautta.

Laduilla kisatunnelmaa nostivat osallistujien numerolaput, jotka jokainen oli saanut postissa etukäteen. ”Numerolappu rinnassa hiihtäneet olivat kuulemma herättäneet positiivista huomiota”, Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo kertoo.

Suoran verkkolähetyksen toteutus oli osa uusien toimintatapojen kokeiluja, kun Kainuun Liikunta kehittää sekä tapahtumien ympäristövastuullisuutta että sopeutuu muuttuneeseen maailmaan. ”Vuokatti Hiihto täyttää ensi vuonna 20 vuotta, joten nyt on hyvä hetki testata esimerkiksi virtuaalista oheisohjelmaa, jonka on tarkoitus jäädä myös koronan jälkeen pysyväksi osaksi tapahtumaa”, Takalo suunnittelee.

Vuokatti Hiihto Specialin verkkolähetysten tallenteet ja tulokset löytyvät osoitteesta www.vuokattihiihto.fi, ja tapahtumapäivän kuvia voi selata sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #vuokattihiihtospecial.


Vuokatti Hiihdon tilalla hiihdetään Vuokatti Hiihto Special 20.3.2021

(16.2.2021)

Vuokatti Hiihto Special on hyvän mielen hiihtotapahtuma! Voit osallistua tapahtumaan missä tahansa, vaikkapa omalla suosikkiladullasi. Osa tapahtuman tuotosta lahjoitetaan nuorten mielenterveystyöhön, jonka haasteita korona-aika on lisännyt entisestään merkittävällä tavalla. Valittavanasi ovat kaikki Vuokatti Hiihdon matkat 10 kilometristä aina 100 kilometriin saakka, mutta voit hiihtää myös oman vapaavalintaisen matkan. Lue lisää tapahtumainfosta!

Vuokatti Hiihto Special – hiihtäen hyvää mieltä!