Tapahtuman kuvaus

Vuokatti Hiihto Special on hyvän mielen hiihtotapahtuma, johon voit osallistua tapahtumaan missä tahansa, vaikkapa omalla suosikkiladullasi. Osa tapahtuman tuotosta lahjoitetaan nuorten mielenterveystyöhön, jonka haasteita korona-aika on lisännyt entisestään merkittävällä tavalla. Mitä enemmän hiihtäjiä saamme mukaan, sitä enemmän pystymme auttamaan.

Hiihtomatkat

Vuokatti Hiihto Special hiihtomatkat ovat Vuokatti Hiihdosta tutut 10, 30, 50 ja 100 km kainuulainen sprintti. Kaikki matkat voi hiihtää molemmilla hiihtotyyleillä. Voit toki hiihtää myös oman vapaavalintaisen matkan.

Virallinen lähtöaika

Vuokatti Hiihto Special -tapahtuman virallinen lähtöaika on 20.3.2021 klo 10, mutta hiihtämään voi toki lähteä myös omien aikataulujen mukaisesti.

Osallistumismaksut ja ilmoittautuminen

Vuokatti Hiihto Special osallistumismaksu on kaikilla hiihtomatkoilla 20 eur/hlö. Perhehinta (yht. 4 hlöä, 1-2 aikuista ja 2-3 alle 18-vuotiasta lasta) on 50 eur/perhe. Ryhmähinta 10 hengen hiihtoporukalle on 180 eur/ryhmä.

Osallistumismaksu sisältää: numerolapun ja osallistujamitalin (molemmat postitetaan osallistujille etukäteen), virtuaalisen tulospalvelun, osallistumisen arvontoihin

Kaikkien perhehiihtoon osallistuneiden perheiden kesken arvotaan erikseen liput Vuokatin Seikkailupuistoon!

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 8.3.2021

Numerolaput ja osallistujamitali

Osallistujille lähetetään etukäteen postissa liivimallinen numerolappu sekä osallistujamitali. Toivomme, että kaikki osallistujat tunnustaisivat väriä ja pitäisivät numerolappua päällä tapahtumapäivänä hiihtoladuilla!

Retrohiihto

Vuokatti Hiihto Special on hyvän mielen hiihtotapahtuma. Senpä vuoksi kannustamme osallistujia heittäytymään ja lähtemään laduille hieman retrommalla meiningillä. Jaa retrohenkinen hiihtoasusi, hiihtotyylisi ja/tai hiihtovälineesi somekanavissamme aihetunnisteella #vuokattihiihtospecial ja olet mukana kilvoittelemassa kunnon palkinnoista. Kaksi kovinta retroilijaa palkitaan Salomon S/MAX eSKIN suksilla uudella SHIFT IN siteellä ja Halti Pallas -ulkoiluasulla. Raatimme valitsee voittajan klo 15 alkavassa livestriimattavassa kisastudiossa.

Tulospalvelu

Kaikki ilmoittautuneet ovat oikeutettuja käyttämään tapahtuman virtuaalista tulospalvelua. Voit siirtää tuloksesi tulospalveluun OnReg-ilmoittautumisjärjestelmästä omasta profiilistasi kisapäivänä ”Aikani” napin avulla. Tunnuksen profiiliisi olet saanut ilmoittautumisen vahvistusviestissä sähköpostilla. Tulosten kirjaaminen on mahdollista la 20.3. klo 9-21. Toivomme, että kirjaat tuloksesi tulospalveluun mahdollisimman pian suorituksen jälkeen.

Tulosten kirjaamiseen käytössäsi on neljä eri mahdollisuutta:

  • Suora integraatio harjoitusalustaasi: Strava, Garmin, Polar, Suunto
  • RaceConnect sovellus (iOS ja Android) (reaaliaikainen tulospalvelu)
  • Suorituksen lataus (GPX., TCX. ja FIT-tiedostomuodot)
  • Manuaalinen ajansyöttö, jonka yhteydessä kuva tai linkki suoritukseesi (esim. kuva rannetietokoneesta tai matkapuhelimen näytöstä jne.)

Tulospalvelu on viitteellinen, eikä sen perusteella kannata liikaa paukutella henkseleitä tai katkoa suksiaan.

Arvontapalkinnot

Tapahtumassa ei jaeta sijoituspalkintoja, vaan kaikki palkinnot arvotaan klo 15 alkavan livekisastudion jatkoilla. Arvontapalkintoina on mm. Halti Pallas -puku, Salomonin S/MAX eSKIN sukset uudella SHIFT IN siteellä, 5 pakettia Start -voidesettejä (RG-sarjan fluorittomia nestevahoja kolmelle kelialueelle), Sokos Hotel -majoituslahjakortti sekä 4 kpl Salomon Thermobelt + Blitz hiihtolasit -paketteja

Kaikkien perhehiihtoon osallistuneiden perheiden kesken arvotaan liput Vuokatin Seikkailupuistoon!

Etkot ja jatkot

Vuokatti Hiihto Special tapahtumassa on tapahtumapäivänä virallinen livestriimattu kisastudio. Etkot -kisastudio lähetetään klo 9-10 ja jatkot klo 15-16. Etkot -lähetyksessä luvassa on mielenkiintoisia ennakkohaastatteluja, viime hetken vinkkejä hiihtopäivään sekä tietysti lähtölaukaus. Jatkoilla käydään läpi tapahtumapäivän fiiliksiä sekä arvotaan tapahtuman arvontapalkinnot.

Sosiaalinen media

Jaa tapahtumapäivän hiihtofiiliksiäsi sosiaalisessa mediassa joko Facebookin Vuokatti Hiihto Special eventissä tai Instagramissa aihetunnisteella #vuokattihiihtospecial Raatimme palkitsee yllätyspalkinnoilla positiivisia some-postauksia.

Hyväntekeväisyys

Vuokatti Hiihto Special on hyvänmielen tapahtuma. Lahjoitamme tapahtuman tuotosta 3 €/osallistuja (mutta yhteensä vähintään 1000 €) nuorten mielenterveystyöhön Mieli ry:n kautta. Nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet hälyttävästi korona-aikana ja haluamme olla osaltamme auttamassa tässä tärkeässä työssä.

Laturaivo

Hyvän mielen hiihtotapahtumassa kaikki tapahtumamme osallistujat sitoutuvat laturaivo-vapaaseen toimintaan. Pyydämme ja annamme latua kohteliaasti myös niille hiihtäjille, jotka eivät ole mukana iloisessa tapahtumassamme. Lisäksi tsemppaamme kaikkia 20.3.2021 hiihtoladulla mukana olevia reippailijoita!

Turvallisuus

  • Lähde hiihtoladulle vain täysin terveenä
  • Vältä fyysisiä kontakteja ja pidä riittävät turvavälit muihin ihmisiin
  • Noudata viranomaisten antamia ja voimassa olevia ohjeita koronapandemiaan liittyen

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

Kevään aurinkoisimman etähiihtotapahtuman striimaus on osa uusien toimintatapojen kokeiluja kehittäessämme tapahtumiemme ympäristövastuullisuutta. Rakennamme Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, jotta voit olla varma, että tapahtumamme kunnioittavat ympäristöä. Kun hiihdät kotiasi lähellä olevalla ladulla, vältät päästökuorman, joka tavallisesti syntyisi yksityisautoilusta jopa satojen kilometrien päähän. Kiitos kun otat nämä vinkit huomioon ja teet kanssamme ympäristöystävällisen tapahtuman!

  • Älä roskaa. Me urheilijat jaksamme kantaa roskamme roskikseen ja lajitella ne asiallisesti. Varustaudu ladulle siten, että avatut geelipussit ja muut energiatuotteet on helppoa kuljettaa roskiin asti.
  • Valitse fluoriton voitelutuote. Tiesithän, että fluoripitoiset suksivoiteet kuuluvat ongelmajätteeseen, eivätkä ole hyväksi maaperälle.
  • Suosi siirtymistä hiihtoladulle julkisten kulkuneuvojen kyydittämänä. Jos yksityisautoilu on kuitenkin tarpeen, voit pienentää autoilun päästöjä tankkaamalla biopohjaisella polttoaineella.

 

Yhteystiedot

Kainuun Liikunta ry
Ketunpolku 1, rakennus Tieto 1, 87100 Kajaani
puh: +358 8 632 590
email: tapahtumat@kainuunliikunta.fi