TAPAHTUMAINFO

MAJOITUS

Majoitustarjoukset Vuokatti Hiihtoon 2023

Sokos hotellit Vuokatti ja Kajaani:

Break Sokos Hotel Vuokatti:
– 127 € / 1hh
– 147 € / 2hh

Original Sokos Hotel Valjus, Kajaani:
– 122 € / 1hh
– 142 € / 2hh

Tarjoushinnat saat molemmissa majoituskohteissa koodilla: BHIIHTO23

Hinnat sisältävät aamiaisen ja asiakassaunojen käytön sekä Vuokatissa myös kuntosalin käytön.
Hinnoista saa s-etukortilla bonusta.

Vuokatin ja Kajaanin majoituskohteet yhteystietoineen löydät täältä

Vuokatti Sport:

– 125 € / 2hh superior
– 115 € / 2hh standard
– 175 € / 3hh superior

– 220 € / Vuokatti Chalets basic
– 250 € / Vuokatti Chalets large

– 170 € / Sport Apartment huoneistot (minimivaraus 2 vrk)

Yhteystiedot ja varaukset: myyntipalvelu@vuokattisport.fi, 08-6191 500

 

KILPAILUPAIKAN OSOITE

Opistontie 1, 88610 Vuokatti

MATKAT JA HIIHTOTAVAT

 • 10 km vapaa / perinteinen
 • 30 km vapaa / perinteinen
 • 50 km vapaa / perinteinen
 • 100 km Kainuulainen sprintti (50 KM P + 50 KM V)

VUOKATTI HIIHTO – AIKATAULU

Pe 17.3. 2023 Klo Huomioitavaa
14.00 – 20.00 Tapahtumatoimisto auki Vuokatti Areenalla
La 18.3. 2023 Klo Huomioitavaa
6.30 – 18.00 Tapahtumatoimisto auki Vuokatti Areenalla
6.30 – 12.00 Voitelupalvelu auki Vuokatti Areenalla
7.00 – 17.00 Intersport Piipposen myymälä auki
100 km (p+v) 8.00  Ensimmäinen 50 km hiihdetään perinteisellä ja toinen 50 km vapaalla
50 km (p) 8.00 Perinteisen lähtö
30 km (p) 9.15 Perinteisen lähtö
30 km (v) 9.45 Vapaan lähtö
50 km (v) 10.15 Vapaan lähtö
10 km (p & v) 12.30 Perinteinen ja Vapaan lähtö
Palkintojenjako 14.00 Matkat: 30 km, 50 km ja arvontapalkinnot
Palkintojenjako 16.00 100km

REITTIKARTAT JA -PROFIILIT

HUOM! tutki tämä tarkasti oman hiihtomatkasi osalta ennen hiihtämään tuloa ja tutustu reittiin paikan päällä esim. perjantaina saapuessasi paikan päälle.

*100 KM: lla kierretään kahdesti 50 km: n reitti

Muut kartat:

GPX-jäljet:

HUOLTOPALVELUT

Huoltopisteitä on maalin huoltopisteen lisäksi:

 • 50 km:n matkalla 5 kpl – Pisterinniemi 1 & 2, Emäntäkoulu, Rönkkö, Heikkilä – huoltopisteiden tarjonta ja tarkemmat tiedot päivitetään tähän myöhemmin.
 • 30 km:n matkalla 3 kpl – Emäntäkoulu, Rönkkö, Heikkilä – huoltopisteiden tarjonta ja tarkemmat tiedot päivitetään tähän myöhemmin.
 • 10 km:n matkalla 1 kpl – Pisterinniemi 1 – huoltopisteen tarjonta ja tarkemmat tiedot päivitetään tähän myöhemmin.
 • 100 km hiihtäjät käyttävät 50 km reitin huoltopisteitä.

Tarjolla on mm. mehua, urheilujuomaa, vettä, suolakurkkua ja rusinoita. Joillakin huoltopisteillä tarjonta on edellä mainittua monipuolisempaa. Valikoima vaihtelee huoltopisteittäin. Lisäksi 100 km hiihtäjille on varattu huoltoteltta ja omat huoltokarsinat vaihtoalueelle, jonne hiihtäjät voivat jättää vaihtosukset ja huoltotarvikkeita. 100 km hiihtäjille on myös varattu maalialueen vieressä olevaan pallohallin pukukoppeihin huoltotila (pukuhuoneet miehille ja naisille).

HUOM! 100 km HIIHTÄJÄT! klo 15.00 ja sen jälkeen ei enää pääse Vuokatinvaaran ympäri kiertävälle lenkille (kohti Emäntäkoulun huoltopistettä)  urheiluopiston kohdalta. Tästä kohdasta toisella kierroksella olevat 100 km hiihtäjät ohjataan suoraan maaliin Katinkullan lenkiltä palattaessa.

VOITELUPALVELUT

 • Aukioloajat: pe 17.3. klo 14.00-20.00, la 18.3. klo 6.30-12.00
 • Voitelupalvelun hinnasto päivitetään tähän

Huom! Osallistumismaksuun sisältyvä pitovoiteluapu on tarjolla Emäntäkoulun, Rönkön ja Urheiluopiston stadionin huoltopisteillä hiihdon aikana.

SARJAT JA PALKITTAVAT

 • Vuokatti Hiihdon tulokset ilmoitetaan ikäsarjoittain: M yleinen, N yleinen, M40, N40, M50, N50, M60, N60, M70, N70
 • Vuokatti Hiihdon kullakin matkalla palkitaan lahjakortein kolme nopeinta hiihtäjää iästä riippumatta. Eli palkintoja ei jaeta ikäsarjoittain lukuunottamatta 30 km (V) alle 18-vuotiaat. 10 km (v/p) ei jaeta sijoituspalkintoja.

Vuokatti Hiihdon pääsarjat ovat N ja M 50 km vapaa. Näissä sarjoissa palkitaan 3 parasta rahapalkinnoin seuraavasti:

 • sija – 700 €
 • sija – 500 €
 • sija – 400 €

Palkintojenjaon aikataulu:

 • 30 km (P ja V), 50 km (P ja V)  – klo 14.00
 • 100 km (Kainuulainen sprintti) – klo 16.00

LATU JA SÄÄTILANNE

EKOLOGINEN KESTÄVYYS

Vuokatti Hiihdossa kaikki ovat ekoina!
Tapahtumalla on Ekokompassi-sertifikaatti, mikä tarkoittaa sitä, että pyrimme järjestämään tapahtuman niin, että siitä koituu mahdollisimman pieni rasite ympäristölle. Kiitos, kun olet mukana vaikuttamassa tapahtuman ympäristöystävälliseen toteutumiseen!

Näin toivomme sinun toimivan:

 • Laita roskat roskiin ja lajittele ne oikein. Roskaaminen ladulla on ehdottomasti kiellettyä! Tapahtumassa lajitellaan kaikki syntyvät jätteet niin, että materiaalit pääsevät hyötykäyttöön. Autamme sinua lajittelussa, kysy rohkeasti apua.
 • Merkkaa geelipusseihin ja muihin eväskääreisiin vedenkestävästi nimesi ja/tai osallistujanumerosi. Toivomme, että ehdit tiputtaa roskasi suoraan oikeaan jäteastiaan, mutta kiireisimpiä hiihtäjiä varten käytössä on nyt ensimmäistä kertaa huoltopisteiden yhteydessä myös roskaamisalueet. Geelipussit ja eväskääreet saa jättää ladulla vain huoltopisteiden yhteyteen merkityille roskaamisalueille. Arvomme kaikkien merkittyjen ja oikein lajiteltujen roskien omistajien kesken High5:n tuotteita! Roskaamisalueilla kumppaninamme Ekokymppi!
 • Valitse fluoriton voitelutuote. Tiesithän, että fluoripitoiset suksivoiteet ovat vaarallista jätettä ja voivat aiheuttaa erityistä vaaraa tai haittaa terveydelle ja ympäristölle. Fluorivoiteista syntyvät jätteet vaativat erityiskäsittelyä, joten viethän fluoripitoiset vaaralliset jätteet omatoimisesti kotipaikkakuntasi vaarallisten jätteiden jätekeräykseen, mikäli käytät niitä tapahtumassa. Vaarallisia jätteitä ei saa jättää tapahtuma-alueelle.
 • Suosi kimppakyytejä ja julkisia kulkuneuvoja saapuessasi tapahtumaan. Jos voit jakaa kyydin ystäväsi kanssa, säästätte heti yhden henkilöauton tuottamat hiilidioksidipäästöt. Liity myös uuteen Endurance Kainuu kimppakyydit -Facebook-ryhmään, jossa voit sekä etsiä että tarjota kimppakyytiä!
 • Tapahtumalle on luotu Endurance Kainuu -mobiilisovellus, jonka tarkoitus on pienentää esimerkiksi tulostettavien osallistujaohjeiden aiheuttamaa paperijätettä. Endurance Kainuu -sovellus on saatavilla maksutta sekä Android- että iOs-puhelimiin Google Playstä ja App Storesta. Lataa sovellus puhelimeesi ja saat tärkeimmät infot ja aikataulut suoraan taskuusi!
 • Valitse terveellinen ja ilmastoystävällinen kasvisruoka. Tapahtumassa on aina tarjolla kasvisruokaa. Tiesithän, että kasvisruuan ilmastopäästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin liharuuan.
 • Oma pullo on ympäristöteko! Pakkaa mukaan oma täytettävä juomapullosi. Muistathan, että Suomessa hanavesi on parasta koko maailmassa. Täyttämällä oman pullosi autat vähentämään pulloveden tarvetta ja vältämme pullotetun veden tuotannosta, kuljetuksesta ja säilytyksestä syntyvät ympäristöhaitat.

Miten olemme vähentäneet tapahtumasta syntyviä ympäristövaikutuksia:

 • Jätepisteet ovat saatavilla ja lajittelu on tehty helpoksi. Olemme tehneet parhaamme, jotta jätepisteet olisivat sinua lähellä. Jokainen jäteastia on merkattu ohjekylteillä, jotta lajittelu olisi sinulle vaivatonta.
 • Tapahtuma on suunniteltu mahdollisimman vähän jätettä tuottavaksi. Olemme korvanneet kertakäyttöiset materiaalit kaikkialla, missä se on tapahtuman ja tilojen puitteissa ollut mahdollista.
 • Pienennämme tapahtumalogistiikan päästöjä. Suunnittelemme logistiikan ja reitit niin, että säästämme ajamista, aikaa, rahaa ja ennen kaikkea ympäristöä.
 • Suosimme hankinnoissamme lähituotteita, kierrättämistä ja uusiokäyttöä. Esimerkiksi muistolahjaksi saamasi mitali on valmistettu käsityönä Kainuussa.

Yhteystiedot

Kainuun Liikunta ry
Ketunpolku 1, rakennus Tieto 1, 87100 Kajaani
puh: +358 8 632 590
email: tapahtumat@kainuunliikunta.fi