Vuokatti Hiihdossa hiihdetään IBD-sairauksien asialla!

Tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät Suomessa vauhdilla. Vuosittain yli 2 000 henkilöä saa IBD-diagnoosin ja IBD:stä onkin tulossa suomalaisten uusi kansantauti. Erityisen ikävää on, kun krooninen, parantumaton ja usein kiusallinen sairaus kohtaa lasta tai nuorta. Sairaus voi johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen ja itsetunnon heikkenemiseen, minkä ehkäisemisessä esimerkiksi liikuntaharrastuksella voi parhaimmillaan olla iso merkitys.

Parhaillaan käynnissä olevan IBD-viikon kunniaksi Kainuun Liikunta ry käynnistää kampanjan jonka tavoitteena on tuoda hyvää mieltä sairauden kohdanneille lapsiperheille. Maaliskuun 16. päivä järjestettävän tapahtuman osallistumismaksutuotoista lahjoitetaan osa IBD:tä sairastavien lasten perheiden sporttilomaan Vuokatin urheiluopistolla. Perheet kampanjaan valitaan yhteistyössä potilasyhdistys Crohn ja Colitis ry:n kanssa.

”Hyväntekeväisyyskampanjan kautta haluamme tuottaa hyvää mieltä sekä lisätä tietoisuutta IBD-sairauksista. Viestimme on, että kroonisesta suolistosairaudesta huolimatta myös urheileminen on mahdollista jopa huipputasolla asti. Toisaalta tahdomme korostaa liikunnan merkitystä hyvinvoinnissa ja jaksamisessa yleisestikin” kertoo Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo.

Mukana kampanjassa yhteistyökumppaneina ovat Crohn ja Colitis ry:n lisäksi tulehduksellisten suolistosairauksien eteen näkyvää työtä tehnyt pyöräilyseura IBD Cycling ry sekä Vuokatin urheiluopisto, Holiday Club Katinkulta ja Superpark.


Uutta!

UUSI Nordic Racer on tulevan talven uutuus. Kun sinulla on Euroloppet passi ja osallistut kahteen (2) Nordic Racer sarjan osakilpailuun, sinusta tulee Nordic Racer ja saat diplomin sekä palkintoja. Sen lisäksi osallistut automaattisesti arvontaan, jonka voittaja pääsee lomalle keskelle Alppeja!

Kahden suoritetun Nordic Racer kilpailun jälkeen, voit valita yhteistyökumppaneiltamme (Wease, Blitz, START, MTS-Austria) kaksi lahjaa, maksat vain posti/kuljetusmaksun.

Nordic Racer-sarjan kilpailut kaudella 2018-2019:

RUOTSI:

  1. Alliansloppet
  2. Engelbrektsloppet
  3. 7-Mila

SUOMI:

  1. Jyväskylä Skimarathon
  2. Vuokatti Hiihto